Kookclub april 2014
Kookclub april 2014
APERITIEF
APERITIEF MELBA
-------------------------
voor 4 personen neem je 15 cl BOLS AARDBEIENLIKEUR
15 cl GENEVER
100 grm aardbeien
alles mixen en fris opdienen met ijsblokjes en een goeie CREMMANT
ASPERGES MET WITTE PENS EN LANGOUSTINES
voor 4 personen
----------------
6 dikke asperges
2 witte pensen
1/2 fles hommelbier of hoegaarden
16 mooie langoustinestaartjes
boter
schil de asperges en snij ze heel fijn in de lengte
pel en kuis de langoustinestaartjes
neem 250 grm boter en warm ze op
pel de pens en versnij in schijfjes van 4 mm
warm de oven op tot 200 grd
maak de saus met 10 cl wit bier en 1 eidooier en p/zen voeg daarbij wat bieslook of dragon en de warme boter erbij mixen zoals gezien in de les
zet de aspeges met een beetje boter en bouillon en p/z op op hard vuur en als het kookt de pensen in de oven en na 2 min de langoustinestaartjes voor nog 1 min en dresseer
KALFSVLEES MET RISOTTO EN ASPERGES
voor 4 personen
--------------------
1250 GRM ontvet kalfsbuik
1 blik gepelde tomaatblokjes
250 grm champignons in 4 gesneden
250 grm ajuin versneden
15 cl room
paprika poeder
kip of groenten bouillon
8 asperges gekuist en schuin versneden
stoof vlees en ajuin goed aan en voeg een weinig bloem toe
overgiet met bouillon en witte wijn en p/z en paprikapoeder
stoof dit 50 min enroer nu en dan
begin een normale risotto met uw rijst en olijfolie goed te roeren op het vuur en bevochtigem met 3 maal bouillon en witte wijnen p/z
laat dit sudderen onder deksel en nu en dan omroeren
en na 15 min voeg er de asperges bij en laat nog 7 min verder stoven en eventueel nog wat bouillon erbij doen
stop de cuisson en voeg er 100 grm oude kaas erbij en 5 cl room
neem uw vlees eruit en voeg de room erbij en de tomaten en mix dit en kruid af
voeg nu de gebakken champignons en het vlees erbij en laat goed doorkoken
klaar om te serveren
FLAN VAN CHOCOLADE EN SORBET VAN KRIEK
voor 4 personen
Warm 150 grm room en 150 grm mùelk op tot 50 grd en voeg daarbij 2 geweekte gelatineblaadjes en 70 grm chocolade en 30 grm boter en nog 4 opgeklopte eidooiers met 50 grm suiker
giet dit in mooie schaaltjes en in de frigo
SORBET van kriek maak je met 250 zure kersen en 100 grm suiker en 1 flesje kriekbier dat je mooi fijn mixt en draait in de sorbetiere
Wijnen
Reserveren
U bezit geen vivabox-kortingbon?
Word vaste klant en boek hier -5%

Promoties
Romantiek-Wellness 1 nacht weekend
- Prijs arrangement voor 2 personen
- 1 Nacht in romantische kamer met kaarslicht, muziek, badmantels, allerlei badkamergadgets
- Welkomsdrankje en alle toeristische informatie
- Flesje Bubbels op de kamer.
- Saunasessie privaat (2u)
- Fietsen, kaarten & wandelroutes
- Ontbijt met tal van streekspecialiteiten
- Bij reservatie in een kamer met Spabad dan worden badmantels & etherische oliëen voorzien